Noms catalans originals per a nens i nenes

Si estàs buscant un nom per al teu fill o filla que sigui diferent i que alhora tingui un toc català, aquesta llista amb noms catalans originals t'interessarà.

En aquesta llista ens saltem els Marcs, Nils, Julies i Ones, que encapçalen les llistes dels noms més posats, per presentar noms diferents i singulars.

La tendència d'optar per noms originals està creixent, i els noms catalans no són una excepció. Anteriorment les famílies se centraven amb noms tradicionals. Ara cada vegada hi ha més famílies que busquen noms diferents i la llista de noms catalans és més diversa.

Hem compilat gairebé 1500 noms catalans originals. En destaquem alguns per temàtica:

Noms amb referències geogràfiques

D'una banda, trobem noms amb referències geogràfiques com Roma que remet a la capital d'Itàlia, Alguer que fa referència a la ciutat de Sardenya, i Gal·la, que duu el nom d'una regió de França.

També Bruc, Aran, Isona o Ainet que són noms de llocs a Catalunya.

Noms amb connexió amb la natura

D'altra banda, trobem noms amb una forta connexió amb la natura com Gaia, que era la deessa de la Terra en la mitologia grega, Vinyet, que fa referència a una petita vinya, Aura, que fa referència a la brisa matutina en l'antiga Roma, Rai, que significa "llampegueig" o "raig de sol", Mel, Lluna i Duna.

Noms curts

També hi ha noms curts com Bru, Pep, Rai, Ot, Nel, Mel i Iu que tenen dues o tres lletres.

Altres noms originals

Finalment, trobem noms més tradicionals però no menys originals com Guim, un nom català amb un so distintiu, Astrid, un nom d'origen escandinau que significa "deessa de la bellesa", Lea, un nom amb arrels hebrees, Nael, un nom d'origen bretó que significa "valent", Julieta, un nom llatí que significa "juvenil", Guiu, que deriva del llatí "Vitus" que significa "vida", Cesc, una forma reduïda de Francesc, i Dàlia/Dalia, que porta el nom d'una flor.

Aquests noms són només una petita mostra dels noms catalans originals que trobaràs. Si busques un nom únic i diferent amb arrels catalanes, no dubtis a donar un cop d'ull a la llista completa que trobaràs a continuació.

Busca noms catalans originals

Número de lletres:
Resultats per pàgina:
Gèn.
GAL·LAF94
ARESM67
AURAF58
GAIAF52
GUIMM51
BRUM50
ASTRIDF48
VINYETF47
LEAF43
NAELM42
ÀRIA/ARIAF41
RAIM41
JULIETAF38
PEPM37
ROMAF37
ALGUERM36
GUIUM35
MELF35
CESCM34
DÀLIA/DALIAF34
Del 1 al 20 dels 1478 noms.

LA MEVA LLISTA

Gèn.

Clica al cor dels noms que t'agraden i es guardaran aquí.

Del 0 al 0 dels 0 noms.

Com hem triat els noms originals?

Entenem que la idea d'originalitat pot variar d'una persona a una altra. Per aquest motiu, hem establert uns criteris clars per seleccionar els noms d'aquesta llista.

Primerament, hem buscat noms poc comuns en la població en general. Això vol dir que menys de 1000 persones a Catalunya porten aquests noms. Per exemple, noms com Antoni, Montserrat o Carme no els considerem "originals" perquè molta gent els porta, encara que no siguin populars entre els nadons actualment.

En segon lloc, hem exclòs els noms que més de 100 nadons reben cada any. D'aquesta manera, evitem recomanar noms com Kai, que encara que no siguin comuns en la població general, estan de moda entre els nous pares i mares.

Així doncs, amb aquests criteris, hem creat una llista de noms únics i diferents que no són ni massa comuns ni estan en alça. Esperem que aquesta selecció t'ajudi a trobar el nom perfecte per al teu petit o petita.

Inspira't amb aquestes llistes