Nom: Bruc

Origen i significat

El nom Bruc pot fer referència a diverses fonts, però una de les més conegudes a Catalunya és la seva associació amb la muntanya del Bruc, situada a prop de Montserrat. Aquesta muntanya és cèlebre per la llegenda de Timbaler del Bruc, que narra com els sons d'un tambor van espantar les tropes franceses durant la Guerra del Francès. Aquesta història és un símbol de la resistència catalana i la lluita per la llibertat.

A més, el nom Bruc pot estar inspirat directament per la planta del mateix nom, coneguda científicament com a Erica arborea o Erica scoparia, que és abundant en paisatges mediterranis i altres regions. Aquest arbust és apreciat per la seva resistència i la bellesa de les seves flors, que poden florir en condicions dures i aspres. Com a nom propi, Bruc podria simbolitzar una connexió amb la natura, la fortalesa i la capacitat de prosperar enfront de l'adversitat, així com un vincle amb la terra i la cultura on aquesta planta és emblemàtica.

Tendència

Evolució del nombre de nadons amb el nom Bruc a Catalunya en els últims anys.

En el cas de noms pocs comuns, no es publiquen dades per preservar la privacitat si hi ha menys de 4 nadons en un any natural.

Compara'l amb altres noms

Popularitat

Entre la població general de Catalunya

  • Rànquing de popularitat: 1566 de 59.142 noms
  • Freqüència: 326 persones amb aquest nom
  • Taxa per 1.000 persones: ~ 0,04 persones amb aquest nom

Entre els nadons nascuts a Catalunya el 2022 (últim any disponible)

  • Rànquing de popularitat: 273 de 1.448 noms
  • Freqüència: 33 nadons amb aquest nom
  • Taxa per 1.000 nadons: ~ 0,59 nadons amb aquest nom

Dades de l'Institut d'Estadística de Catalunya del padró de Catalunya - idescat.cat.

Altres noms similars

Bruce (m)Bru (m)Bruno (m)Bruna (f)

Bruc apareix en aquestes llistes

Noms curts originals de nenNoms de nen que comencen amb BNoms catalans originalsNoms originals de nenNoms catalans de nenNoms catalans curtsNoms curts de nenNoms originalsNoms catalansNoms de nenNoms curts