Nom: Arç

Origen i significat

El nom Arç podria derivar de l'interès per la natura o la botànica, prenent com a inspiració els arbusts espinosos coneguts amb aquest nom en català. Per exemple, l'arç blanc (Crataegus monogyna) és una planta rosàcia amb fruits vermells, mentre que l'arç groc (Hippophae rhamnoides) destaca per les seves propietats medicinals i els seus fruits de color groc viu. Aquestes plantes són conegudes per la seva resistència i capacitat d'adaptació a diferents entorns.

Com a nom propi, Arç podria simbolitzar una connexió amb la terra, la robustesa i la bellesa natural. La seva elecció com a nom podria reflectir una apreciació per la força i la resiliència que aquestes plantes demostren, així com una preferència per noms únics i amb una forta identitat relacionada amb el món natural.

Una altra interpretació del nom Arç podria estar vinculada a la seva semblança fonètica amb l'arc en català, element arquitectònic de gran importància històrica i estètica. En aquest sentit, el nom podria simbolitzar la connexió amb la cultura i l'art, suggerint un pont entre la solidesa del passat i la bellesa de les formes. Aquesta interpretació conferiria al nom una dimensió més cultural i artística, ressaltant valors com la creativitat i l'harmonia.

Tendència

Evolució del nombre de nadons amb el nom Arç a Catalunya en els últims anys.

En el cas de noms pocs comuns, no es publiquen dades per preservar la privacitat si hi ha menys de 4 nadons en un any natural.

Compara'l amb altres noms

Popularitat

Entre la població general de Catalunya

  • Rànquing de popularitat: 5486 de 59.142 noms
  • Freqüència: 57 persones amb aquest nom
  • Taxa per 1.000 persones: ~ 0 persones amb aquest nom

Entre els nadons nascuts a Catalunya el 2022 (últim any disponible)

  • Rànquing de popularitat: 1051 de 1.448 noms
  • Freqüència: 5 nadons amb aquest nom
  • Taxa per 1.000 nadons: ~ 0,09 nadons amb aquest nom

Dades de l'Institut d'Estadística de Catalunya del padró de Catalunya - idescat.cat.

Altres noms similars

Marc (m)Arcadi (m)Arcadio (m)Marco (m)Alaric (m)Marçal (m)Marcel (m)Marcos (m)Marcus (m)Narcís (m)

Arç apareix en aquestes llistes

Noms de 2 o 3 lletres de nenNoms curts originals de nenNoms de nen que comencen amb ANoms catalans originalsNoms originals de nenNoms catalans de nenNoms catalans curtsNoms curts de nenNoms originalsNoms catalansNoms de nenNoms curts