Nom: Georgina

Origen i significat

Georgina és la forma femenina del nom George, que prové del grec Georgios. Aquest nom grec està compost per les paraules "geo", que significa "terra", i "ergon", que vol dir "treball". Així, el significat de Georgina podria interpretar-se com "la que treballa la terra" o "agricultora". Aquest nom ha estat popular en països de parla anglesa des del segle XVIII i sovint és associat amb la feminitat i elegància.

El nom també està lligat a Sant Jordi (Saint George en anglès), patró de molts països i regions, inclòs Catalunya, on la llegenda del sant matant el drac és molt celebrada. Aquesta associació amb Sant Jordi pot dotar el nom Georgina d'un aire de coratge i noblesa. A més, Georgina pot ser considerat un nom amb un cert aire clàssic i atemporal.

Tendència

Evolució del nombre de nadons amb el nom Georgina a Catalunya en els últims anys.

En el cas de noms pocs comuns, no es publiquen dades per preservar la privacitat si hi ha menys de 4 nadons en un any natural.

Compara'l amb altres noms

Popularitat

Entre la població general de Catalunya

  • Rànquing de popularitat: 309 de 59.142 noms
  • Freqüència: 3.969 persones amb aquest nom
  • Taxa per 1.000 persones: ~ 0,51 persones amb aquest nom

Entre els nadons nascuts a Catalunya el 2022 (últim any disponible)

  • Rànquing de popularitat: 361 de 1.448 noms
  • Freqüència: 23 nadons amb aquest nom
  • Taxa per 1.000 nadons: ~ 0,41 nadons amb aquest nom

Dades de l'Institut d'Estadística de Catalunya del padró de Catalunya - idescat.cat.

Altres noms similars

Geòrgia / Georgia (f)Georgiana (f)Jorgina (f)Regina (f)Gina (f)Georgeta (f)Giorgia (f)Gregòria / Gregoria (f)Corina (f)Dorina (f)

Georgina apareix en aquestes llistes

Noms de nena que comencen amb GNoms catalans de nenaNoms catalans llargsNoms llargs de nenaNoms catalansNoms de nenaNoms llargs