Nom: Om

Origen i significat

El nom Om té les seves arrels en la cultura hindú i és una síl·laba sagrada dins l'hinduisme i altres filosofies i pràctiques espirituals de l'Índia, com el ioga. Aquesta síl·laba s'utilitza com a mantra durant la meditació i es considera que conté la veritat essencial de l'univers, representant la unió del físic amb el diví.

La pronunciació d'Om està destinada a ser una experiència que connecta el practicant amb el cosmos i la divinitat. És un nom que, tot i ser curt, porta un profund significat espiritual i simbolitza la pau interior i l'enteniment del cicle de la vida, la mort i la renaixença.

A més en català, Om és un nom d'arbre, concretament al gènere Ulmus. En aquest context, podria ser utilitzat metafòricament o simbòlicament per representar característiques com la fortalesa, la resistència i el creixement, qualitats sovint associades amb els arbres.

Tendència

Evolució del nombre de nadons amb el nom Om a Catalunya en els últims anys.

En el cas de noms pocs comuns, no es publiquen dades per preservar la privacitat si hi ha menys de 4 nadons en un any natural.

Compara'l amb altres noms

Popularitat

Entre la població general de Catalunya

  • Rànquing de popularitat: 6169 de 59.142 noms
  • Freqüència: 48 persones amb aquest nom
  • Taxa per 1.000 persones: ~ 0 persones amb aquest nom

Entre els nadons nascuts a Catalunya el 2022 (últim any disponible)

  • Rànquing de popularitat: Fora del rànquing
  • Freqüència: De 0 a 3 nadons amb aquest nom
  • Taxa per 1.000 nadons: ~ 0 nadons amb aquest nom

Dades de l'Institut d'Estadística de Catalunya del padró de Catalunya - idescat.cat.

Altres noms similars

Tom (m)Omar (m)Noam (m)Olmo (m)Roma / Romà (m)Omnia (f)Roma (f)Omaima (f)Omaira (f)Omayma (f)

Om apareix en aquestes llistes

Noms de 2 o 3 lletres de nenNoms curts originals de nenNoms de nen que comencen amb ONoms catalans originalsNoms originals de nenNoms catalans de nenNoms catalans curtsNoms curts de nenNoms originalsNoms catalansNoms de nenNoms curts