Nom: Alba

Origen i significat

El nom Alba prové del llatí i significa "aurora" o "blancor", referint-se a la primera llum del dia o la claredat del cel al matí. Aquest nom evoca la bellesa i la renovació que arriba amb l'inici d'un nou dia, i pot ser apreciat per la seva simplicitat i la seva sonoritat neta i clara.

A més, Alba també és un nom de lloc, utilitzat en diverses regions de parla llatina, incloent Itàlia i Espanya, i podria fer referència a un lloc geogràfic on predominava la claredat o fins i tot a una ciutat específica, com l'antiga ciutat de Alba Longa a Itàlia. Aquestes connexions geogràfiques poden afegir una capa de significat cultural al nom.

El nom Alba en el context d'Escòcia té una connotació geogràfica i cultural, ja que "Alba" és el nom en gaèlic escocès per a Escòcia. Aquesta relació amb el país escocès podria dotar el nom d'una profunditat històrica i d'una identitat forta, evocant la rica herència cèltica i les tradicions ancestrals d'aquesta terra. Com a nom propi, Alba podria reflectir un sentiment de pertinença i d'estima cap a Escòcia, així com un homenatge a la seva bellesa natural i cultural.

Característiques

  • Gènere: femení
  • Nombre de lletres: 4

Popularitat

Entre la població general de Catalunya

  • Rànquing de popularitat: 58 de 59.142 noms
  • Freqüència: 23.070 persones amb aquest nom
  • Taxa per 1.000 persones: ~ 2,96 persones amb aquest nom

Entre els nadons nascuts a Catalunya el 2022 (últim any disponible)

  • Rànquing de popularitat: 77 de 1.448 noms
  • Freqüència: 125 nadons amb aquest nom
  • Taxa per 1.000 nadons: ~ 2,22 nadons amb aquest nom

Dades de l'Institut d'Estadística de Catalunya del padró de Catalunya - idescat.cat.

Tendència

Evolució del nombre de nadons amb el nom Alba a Catalunya en els últims anys.

En el cas de noms pocs comuns, no es publiquen dades per preservar la privacitat si hi ha menys de 4 nadons en un any natural.

Compara'l amb altres noms

Altres noms similars

Albina (f)Rosalba (f)Elba (f)Balbina (f)Alaa (f)Alae (f)