Nom: Alexandra

Origen i significat

Alexandra és la versió femenina del nom masculí Alexandre, i comparteix el mateix origen i significat. El nom prové del grec antic, format per les paraules "alexein" (defendre) i "aner" (home), i significa "la que defensa els homes" o "protectora dels homes". Aquest nom ha estat associat amb la força i el lideratge, reflectint la figura històrica d'Alexandre el Gran, conegut per les seves conquestes i el seu carisma com a líder.

La popularitat del nom Alexandra s'ha mantingut al llarg dels segles, i ha estat utilitzat en la reialesa i l'aristocràcia europea, subratllant la seva connexió amb la noblesa i l'elegància. A més, diverses santes i màrtirs cristianes han portat aquest nom, conferint-li una dimensió espiritual i un llegat de devoció i sacrifici.

Tendència

Evolució del nombre de nadons amb el nom Alexandra a Catalunya en els últims anys.

En el cas de noms pocs comuns, no es publiquen dades per preservar la privacitat si hi ha menys de 4 nadons en un any natural.

Compara'l amb altres noms

Popularitat

Entre la població general de Catalunya

  • Rànquing de popularitat: 243 de 59.142 noms
  • Freqüència: 5.550 persones amb aquest nom
  • Taxa per 1.000 persones: ~ 0,71 persones amb aquest nom

Entre els nadons nascuts a Catalunya el 2022 (últim any disponible)

  • Rànquing de popularitat: 203 de 1.448 noms
  • Freqüència: 46 nadons amb aquest nom
  • Taxa per 1.000 nadons: ~ 0,82 nadons amb aquest nom

Dades de l'Institut d'Estadística de Catalunya del padró de Catalunya - idescat.cat.

Altres noms similars

Alejandra (f)Leandra (f)Aleksandra (f)Alessandra (f)Alexa (f)Andra (f)Alejandrina (f)Oleksandra (f)Àlex / Álex (f)Casandra (f)

Alexandra apareix en aquestes llistes

Noms de nena que comencen amb ANoms catalans de nenaNoms catalans llargsNoms llargs de nenaNoms catalansNoms de nenaNoms llargs